flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

22 травня 2019, 10:22

21 травня 2019 року у Вижницькому районному суді Чернівецької області  проведено День відкритих дверей для учнів десятого класу Вижницької гімназії Вижницької районної ради Чернівецької області. Супроводжував учнів директор гімназії – Лучик Назарій Тарасович.

Прес-секретар Вижницького районного суду Кречун І.Ю. провела екскурсію приміщенням суду, ознайомила з роботою канцелярії суду та роз’яснила порядок звернення до суду, реєстрації і руху документів, що надходять до суду. В ході екскурсії, учні оглянули архів суду, де з величезною цікавістю та здивуванням оглядали велику кількість справ, які там зберігаються.

В залі судового засідання суддя-спікер Вижницького районного суду Кибич І.А. розповів про відповідальну роботу суддів та працівників апарату суду. Учні змогли отримати відповіді на свої запитання.

З великою цікавістю школярі розглядали зал судового засідання, з’ясували, які саме місця в залі судового засідання займають судді, прокурори, адвокати, секретар судового засідання, позивач, відповідач а також підозрюваний чи обвинувачений, дізнались про функції та роль кожного з них.

На прохання учнів, в залі судового засідання було проведено модельну справу. Директор гімназії виступив у ролі судді, а учні виступали в ролі позивача, представників позивача, відповідача, представників відповідача та свідків. За допомогою судді-спікера, учням вдалось провести повноцінний розгляд змодельованої ними справи.

Сповнені приємними враженнями від побаченого й почутого, гості залишили суд з побажаннями запросити їх ще.

За повідомленням

прес-служби суду